AFSPRAAK MAKEN?

STAPPEN


BELLEN NAAR DE HUISARTSENPRAKTIJK

Een afspraak maken begint bij de doktersassistente. Zij vraagt waarom je een afspraak wilt bij de dokter.


CONTROLEER WANNEER U TIJD HEEFT

De doktersassistente stelt een mogelijke tijd voor, zorg dus dat u rekening houdt met uw eigen agenda.


AFSPRAAK INPLANNEN EN BEVESTIGEN

De doktersassistente bevestigd de afspraak en zorgt ervoor dat deze direct wordt ingepland bij de juiste huisarts.


NAAR DE PRAKTIJK OF EEN HUISBEZOEK

Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken.


BEZOEK AFGEROND

Wij gaan er van uit dat uw consult naar alle tevredenheid is afgerond. Nog steeds last? Dan is een vervolgafspraak uiteraard mogelijk.


Afspraak
Een consult bij de huisarts duurt over het algemeen 10 minuten. Door goed voorbereid het gesprek in te gaan haal je het meeste uit dit consult. Dit begint al als je een afspraak maakt bij de doktersassistente. Zij vraagt waarom je een afspraak wilt bij de dokter. Dit doet ze zodat ze kan bepalen of er een enkel of dubbel (20 minuten) consult moet worden ingepland.

Ook kan de huisarts met deze informatie zich alvast op het gesprek voorbereiden. Daarnaast kan de assistente je al wat tips geven voor de klachten. Ook een doktersassistente heeft geheimhoudingsplicht! Het maken van een afspraak kunt u doen tussen 08:00 en 10:00 via telefoonnummer: 0181-482470.

Meer tijd
Heeft u meerdere klachten of vragen? Geef het aan bij het maken van de afspraak, wij kunnen er rekening mee houden in onze agenda.


Spoedgevallen

  • Voor spoedgevallen heeft de huisartspraktijk een apart telefoonnummer, namelijk 0181 – 48 34 00 of tussen 12:00 – 14:00 uur 06 – 11 21 25 35. Dit is het spoed- of noodnummer. Hiermee krijgt u snel de doktersassistente te spreken en zo nodig de huisarts zelf. De huisarts komt bij spoed direct langs, dit heet een spoedvisite. Is het nodig dat u naar het ziekenhuis gaat, dan belt de huisarts de specialist in het ziekenhuis en de ambulance.
  • Als de praktijk gesloten is op het moment dat u belt, dan hoort u van het antwoordapparaat welke telefoonnummers u kunt bellen voor huisartsenzorg en spoedgevallen.
  • Avond, nacht en weekend: huisartsenpost. Wanneer de huisartsenpraktijk dicht is (avond, nacht en weekend), kunt u voor zaken die niet kunnen wachten de Huisartsenpost bellen waar uw huisartsenpraktijk bij is aangesloten. U krijgt dan een doktersassistent te spreken. Deze vraagt naar uw naam, geboortedatum en verzekering, waarna u vertelt wat het probleem is. Soms is een advies en overleg met de assistent voldoende. Soms is het nodig dat de huisarts u terugbelt. In andere gevallen maakt u een afspraak om op de Huisartsenpost te komen en wordt u door de huisarts gezien. Ook kan het nodig zijn dat de huisarts op visite komt.
  • 112. Voor dringende levensbedreigende zaken kunt u ook zelf 112 bellen. Zo nodig krijgt u dan ook instructies wat u moet doen tot dat de ambulance bij u is aangekomen.

Huisartsenpraktijk Spreij is gehuisvest in Oostvoorne.

© 2023 - Praktijkmiddelland.nl. Alle rechten voorbehouden.