NIEUWS


Hooikoorts is een allergie. Bij hooikoorts krijgt u klachten door stuifmeel van sommige grassen, planten of bomen. Een andere naam voor stuifmeel is pollen.In de natuur geweest? Controleer uzelf en uw kinderen op teken, vooral de oksels, liezen, knieholtes, bilspleet, nek en achter de oren. Lees verder...Sinds augustus hebben we een nieuw telefoonsysteem in gebruik genomen waarbij u de mogelijkheid heeft om  teruggebeld te worden.
Velen van u maken hier al goed gebruik van maar we merken dat er ook nog mensen zijn die liever blijven wachten. De volgorde van afhandeling wordt echter bepaald door het tijdstip van binnenkomst van een telefoongesprek, u bent dus niet eerder aan de beurt als u blijft wachten. Wij raden u dan ook aan zoveel mogelijk gebruik te maken van de terugbelmogelijkheid. Dit scheelt u (wacht)tijd!

In geval van spoed, kies dan altijd optie 1.U heeft het vast gehoord in diverse media, de druk op de huisartsenzorg neemt toe. Zo ook bij ons. Wij zien een forse toename van het aantal telefoontjes, met name op maandag. Om de bereikbaarheid van de praktijk en de toegankelijkheid van onze huisartsenzorg te kunnen waarborgen, vragen wij uw hulp.

Wat kunt u doen? 

 • Is telefonisch contact of bezoek aan de praktijk noodzakelijk?
  Heeft u een (zorg)vraag? Bedenk dan goed of telefonisch contact of een bezoek aan de praktijk noodzakelijk is. De website www.moetiknaardedokter.nl helpt u hierbij. Ook op www.thuisarts.nl krijgt u op veel gezondheidsvragen een antwoord. Hier vindt u betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid – gemaakt door artsen en in begrijpelijke taal. 
 • Kan uw (zorg)vraag wachten?
  Op maandag is het erg druk aan de telefoon. Als uw (zorg)vraag kan wachten tot een andere dag dan raden wij u aan op een andere dag te bellen. Zo worden telefoontjes meer verspreid over week. 
 • Hoort uw (zorg)vraag bij de huisarts?
  Niet alle (zorg)vragen horen bij de huisarts en kunnen mogelijk door een andere zorgverlener zoals apotheek, behandelend specialist of gemeente worden beantwoord.  
 • Annuleer tijdig uw afspraak
  Annuleer tijdig uw afspraak mocht u om welke reden dan ook niet naar uw afspraak kunnen komen. Een andere patiënt kan dan gebruik maken van deze plek. 

Vriendelijk bedankt voor uw medewerking! Vanaf 9 januari is ons team versterkt met de komst van Dean Landzaad. Hij zal als doktersassistent werkzaam zijn op dinsdag en vrijdag. Wellicht spreekt of ziet u hem snel!De praktijk is gesloten op:

 • Maandag 25 december (eerste kerstdag)
 • Dinsdag 26 december (tweede kerstdag)
 • Maandag 1 januari (nieuwjaarsdag)

Op deze dagen kunt u in geval van spoed contact opnemen met de Huisartsenpost Spijkenisse, telefoonnummer: 0181-627055.


Telefoon_afbeelding-1200x830.png

Vanaf 23 augustus gaat de praktijk over naar een nieuw telefoonsysteem. U krijgt vanaf dan de keuze om een terugbelverzoek achter te laten, of te wachten op de assistente (indien aanwezig). We hopen hiermee onze telefonische bereikbaarheid en dienstverlening aan u te vergroten.De eikenprocessierups is een rups die in de zomer in sommige eikenbomen zit. Vooral in de maanden mei, juni en juli. Ze zitten in nesten van witte draden...


 

Huisartspraktijk Middelland

© 2023 - Praktijkmiddelland.nl. Alle rechten voorbehouden.